Vegan Bolognese

Κάθε φορά με ξαφνιάζει ευχάριστα το πόσο χορταστική είναι αυτή η συνταγή.

Συστατικα

  • 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα, περασμένα από τον τρίφτη
  • 200 γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κιμάς σόγια
  • 300 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκοκαυτερή
  • 1 κ.γ. μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο θέλεις)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)

Οδηγιες

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε και έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου).
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγια και τον φέρνουμε 2-3 βόλτες στο τηγάνι να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος ρίχνουμε και την τομάτα.
  • Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *