VEGAN BANANA BREAD (ΜΕ ΜΟΝΟ 5 ΥΛΙΚΑ)

Αυτή είναι η βασική συνταγή για οποιοδήποτε banana bread! Μπορείτε να πειραματιστείτε από τον εαυτό σας προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή βερίκοκα, τα αγαπημένα σας καρυκεύματα ή ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για επιπλέον γεύση.

Συστατικα

  • 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
  • 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
  • 3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
  • 3 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα ή στο 6 αν έχουμε φούρνο με γκάζι.
  • Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
  • Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και ανακατεύουμε καλα.
  • Ψήνουμε με μια φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.
Tip: Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σοκολατένιο icing! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *