2 χορταστικές σαλάτες για το ταπεράκι στο γραφείο

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο ο νους μας στρέφεται προς πιο υγιεινές συνταγές! Είναι φυσικό, άλλωστε, να θες να προσέξεις την καθημερινή διατροφή σου όταν ξέρεις ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών θα «εκτεθείς» σε πολλούς πειρασμούς!

Σε συνεργασία με τη Fytro, σου προτείνω δύο πολύ νόστιμες και συγχρόνως χορταστικές συνταγές για σαλάτες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση σε κάθε lunch break! Αρωματικές, πλούσιες και εύκολες στην προετοιμασία, διατηρούνται στο ψυγείο για 4 μέρες – συνεπώς μπορείς να τις έχεις ήδη φτιάξει από το Σαββατοκύριακο!

 

Διάβασε επίσης

 

Ταμπουλέ με λευκό Κινόα Fytro

Το λευκό Κινόα Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν και προέρχεται από την περιοχή των Άνδεων. Εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό διότι περιέχει Μαγνήσιο, Μαγγάνιο και Φώσφορο. Είναι ένα φυτικό προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας που εναρμονίζεται ιδανικά με μία ισορροπημένη διατροφή και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο όλων όσων ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Συστατικά

  • 150 γρ. Κινόα Fytro
  • ½ λίτρο νερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ λευκό κρεμμύδι (ξερό), κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ τοματίνια
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ μανούρι (προαιρετικά)
  • Φέτες λεμόνι

Οδηγίες

  • Ξεπλένουμε αρκετές φορές το Κινόα Fytro κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
  • Τo μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κινόα και να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Σουρώνουμε το Κινόα Fytro και τo μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Τα ρίχνουμε στο μπολ με το κινόα.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα τοματίνια σε φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
  • Προαιρετικά, ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ και το σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα μας.

 

Πλιγούρι με κυβάκια κολοκύθας και φιλέτο κοτόπουλο

Το πλιγούρι είναι ολόκληρος ο κόκκος σταριού τεμαχισμένος. Είναι πολύ διαδεδομένη τροφή στην ανατολική Μεσόγειο και χρησιμοποιείται στη μαγειρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Εκτός από την πλούσια γεύση του, έχει και πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Το Πλιγούρι Fytro είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσιο σε Μαγγάνιο. Το Μαγγάνιο συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, μέσα στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις σαν σαλάτα ή να συνοδεύσει κυρίως πιάτα!

Συστατικά

  • 200 γρ. Πλιγούρι Fytro
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι
  • 150 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια (σαν ζάρια)
  • 200 γρ. πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • Λίγα κλωνάρια θυμαριού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη
  • 3 κ.σ. αμύγδαλο χοντροσπασμένο
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Οδηγίες

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά το Πλιγούρι Fytro μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε με μία καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το πλύνουμε και το βάλουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το χοντροσπασμένο αμύγδαλο και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.
  • Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το πλιγούρι.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά φιλετάκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σερβίρουμε βάζοντας το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα πλιγούρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *