ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ CHEESECAKE ΠΡΑΛΙΝΑΣ

Μια τούρτα χωρίς παντεσπάνι που έχει σαν βάση τον αγαπημένο κορμό σοκολάτας και από πάνω μια κρέμα σοκολατένιου cheesecake. Σε κάθε μπουκιά απολαμβάνεις τραγανά, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκιες φράουλες και βελούδινη κρέμα σοκολατένιου cheesecake.

Tip 1: Μπορείς να το φτιάξεις σαν τούρτα σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση, αλλά μπορείς να το φτιάξεις και σε οποιοδήποτε ταψί έχεις στο σπίτι και να το σερβίρεις σαν γλυκό ψυγείου.

Δες εδώ το βίντεο

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα φτιάχνουμε βήμα βήμα απολαυστική σοκολατένια τούρτα με βάση από κορμό σοκολάτας, φράουλες και κρέμα πραλίνας 🍓🍫 Είναι η τούρτα που έκανα κι εγώ για τα γενέθλια μου (και δεν περίσσεψε ούτε κομματάκι) Αν δεν έχεις τσέρκι για τούρτα μπορείς να το κάνεις κ σε οποιοδήποτε (ορθογώνιο η στρογγυλό) ταψί έχεις στο σπίτι ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:

Συστατικα

Για τη βάση
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 140 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα, ό,τι τύπου θέλεις, σπασμένα
Για την κρέμα cheesecake
  • 10 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

Οδηγιες

Για τη βάση
  • Ξεκινάμε στήνοντας μπεν μαρί. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, στήνουμε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ και προσέχουμε να μην ακουμπάει η βάση του το νερό. Το βάζουμε στο μάτι και φέρνουμε το νερό σε βρασμό.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή γκανάς. Μόλις λιώσει, αφήνουμε την γκανάς για 30-40 λεπτά στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τημ κρυσταλλική ζάχαρη σε μικρές δόσεις. Κάθε φορά που έχει λιώσει η προηγούμενη δόση, προσθέτουμε την επόμενη μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα όλη η ζάχαρη.
  • Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη ρίχνουμε στο τηγάνι τα καβουρδισμένα φουντούκια και με ένα κουτάλι τα φέρνουμε βόλτα στο τηγάνι για να τα ντύσουμε με την καραμέλα.
  • Αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι να κρυώσουν τα φουντούκια
  • Μόλις κρυώσουν τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν χοντροσπασμένα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε και την γκανάς η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην λιώσει το βούτυρο και χτυπάμε ξανά.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση και με μια μαρίζ το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του.
Για την κρέμα cheesecake
  • Βάζουμε την πραλίνα και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από τη βάση του κορμού.
  • Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα πραλίνας και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *