#TaperakiProject | Πατατοσαλάτα με σύγλινο και κεφαλογραβιέρα

Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορη είναι αυτή η συνταγή, αφού το μόνο μαγείρεμα που απαιτεί είναι να βράσω τις πατάτες! Όλα τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε κύβους, δίνουν σχήμα σε μερικά από τα πιο νόστιμα προΐόντα της Ελλάδας που μπορεί να βρεις.

Σύγκλινο και κεφαλογραβιέρα παντρεύονται ιδανικά με τη λιαστή ντομάτα σε μια al dente πατατοσαλάτα, για ένα… ταπεράκι τόσο αρωματικό, όσο και νόστιμο.

 

 

Συστατικα

  • 350 γρ. πατάτα βρασμένη
  • 1 baby κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ.βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δύοσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σύγκλινο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 κ.σ. μουσταρδόμελο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγιες

  • Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια του ενός εκατοστού, σαν ζάρια
  • Βάζουμε τις πατατες σε άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει και τις βράζουμε μέχρι να είναι al dente
  • Βγάζουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και σουρώνουμε
  • Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια (στο μισό μέγεθος από τις πατάτες)
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και στη συνέχεια κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.
  • Ψιλοκόβομε τα μυρωδικά, δυόσμο και βασιλικό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *