search

#TaperakiProject | H πιο εύκολη κοτόπιτα σε τορτίγια

Το να φτιάχνεις street food στο σπίτι έχει μια ξεχωριστή ηδονή γιατί κρατάς τη νοστιμιά του “δρόμου”, αλλά μπορείς να φροντίσεις να γίνει με τον πιο υγιεινό τρόπο, με σωστά υλικά και να ξέρεις και πόσες θερμίδες τρως.

Έτσι κάπως σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την εκδοχή κοτόπιτας που αντί για λαδερή σφολιάτα (που συνήθως βρίσκεις στο δρόμο) είναι τυλισμένη σε λεπτή τορτίγια. Εσύ, αν θες, μπορείς να πάρεις και τορτίγια από καλαμποκάλευρο για να αποφύγεις και τη γλουτένη και να το πας ένα βήμα παρακάτω.
TIP: Το μυστικό για να μην ξεραθεί το κρέας είναι να χρησιμοποιήσεις φιλέτο μπούτι από το κοτόπουλο και όχι από στήθος. Το συγκεκριμένο μέρος είναι πιο ζουμερό και μπορεί να κρατήσεις την υγρασία του όταν μαγειρευτεί.



Υλικά

  • 2 Τορτίγιες
  • 2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο τα λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 200 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και φροντίζουμε να σοταριστεί το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν al dente.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το τυρί και το γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μετά από 4-5 λεπτά κλείνουμε εντελώς τη φωτιά, αποσύρουμε το τηγάνι και γεμίζουμε τις τορτίγιες με το μείγμα της κοτόπιτας.
  • Κλείνουμε σε φακελάκια και ψήνουμε σε τοστιέρα ή γκριλιέρα.
Tip: Διατήρησε το σε λαδόκολλα για την επόμενη μέρα στο γραφείο.
Cool Artisan