ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ (ΜΕ 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ)

Η σοκολάτα και το Μακεδονικό Ταχίνι  είναι ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζαχαροπλαστική
τώρα που είναι περίοδος νηστείας. Για μένα, βέβαια, αυτή η μους είναι μια συνταγή που
αγαπάω να κάνω και τους υπόλοιπους μήνες όταν είμαι σε πιο detox διάθεση.

Η ανάγκη για γλυκό μετά το φαγητό ή νωρίς το απόγευμα είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ! Σου
συμβαίνει κι εσένα να θες να αγιάσεις αλλά να μην μπορείς να πεις όχι στον πειρασμό;

Σου έχω λύση! Η σημερινή συνταγή για αυτή τη σούπερ απλή μους είναι ό,τι πιο εύκολο και
γρήγορο!

 

 

Συστατικα

Οδηγιες

  • Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και το βάζουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε μπεν μαρί βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει.
  • Πάνω από την κατσαρόλα ακουμπάμε ένα μπολ με προσοχή να μην ακουμπάει πάνω στο νερό που κοχλάζει.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε εντελώς.
  • Μόλις λειώσει, βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε πάνω στα παγάκια.
  • Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το μείγμα για 3-5 λεπτά.
  • Αρχικά βλέπουμε να εμφανίζονται στην επιφάνεια φυσσαλίδες και έπειτα εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε ότι η μους είναι έτοιμη.
  • Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και με μια σπάτουλα το ανακατεύουμε με προσοχή μέσα στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Διατηρείται έως και 5 ημέρες.
Tip: Για τη διακόσμηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις flakes καρύδας. Αν δεν νηστεύεις, μπορείς να βάλεις και πέρλες σοκολάτας, cookies ή πουράκια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *