Πέστο αβοκάντο με σπανάκι

Λατρεύω τόσο τη γεύση του αυθεντικού πέστο όσο και των κάθε λογής παραλλαγών του! Στην εύκολη και γρήγορη εκδοχή που ακολουθεί, ο γευστικός τόνος καθορίζεται από το σπανάκι, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, το δυόσμο και, φυσικά, το σκόρδο! Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον, νόστιμο και… vegan!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 1 αβοκάντο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φέτα ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κλωνάρι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγιες

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
  • Σερβίρουμε πάνω από καυτά μακαρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *