Κορμός λευκής σοκολάτας με βύσσινο

Ένας πλούσιος, παγωμένος κορμός από λευκή σοκολάτα που ταιριάζει τέλεια με τη φρουτώδη γεύση του βύσσινου, τα τραγανά καρύδια και τα αγαπημένα σου μπισκότα.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 200 γρ. βύσσινα από κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού (σουρωμένα)
  • 150 γρ. καρύδια
  • 450 γρ. μπισκότα της επιλογής σου

Οδηγιες

  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Μόλις βγουν οι πρώτες φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
  • Περιχύνουμε τη σπασμένη κουβερτούρα με το μείγμα βούτυρο-ζαχαρούχο γάλα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως η κουβερτούρα στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, χοντροσπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια και τα βύσσινα.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για κέικ η τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *