search

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η έμπνευση της σημερινής συνταγής έρχεται από μια πραδοσιακή συνταγή της Πολωνίας για τα Χριστούγεννα, όπου συνδυάζουν το δικό τους καπνιστό τυρί με μαρμελάδα φράουλα σε βάση από πουρέ πατάτας!

Εγώ έκανα τη δική μου εκδοχή και χρησιμοποίησα το συνδυασμό σαν γέμιση για τάρτα. Σίγουρα, διαφορετική τάρτα από ότι έχεις συνηθίσει.



Υλικά

  • 1 φύλλο αλμυρής τάρτας (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
  • 400 γρ. πουρέ πατάτας
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε, τριμμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες και κάνουμε τυφλό ψήσιμο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τον πουρέ της πατάτας.
  • Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 - 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!
Cool Artisan