CHEESECAKE ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Αλμυρή καραμέλα και αμύγδαλο παντρεύονται σε μια μαλακή τυρένια βάση. Το βούτυρο αμυγδάλου ψήνεται μαζί με το τυρί κρέμα και δίνει μια ιδιαίτερη γεύση ξηρού καρπού.

Συστατικα

ΒΑΣΗ
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
ΓΕΜΙΣΗ
  • 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. αλμυρή καραμέλα, κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή
  • 12 αμύγδαλα, για το στόλισμα

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 15 cm.
Για τη βάση:
  • Βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το πιέζουμε καλά και ομοιόμορφα στην βάση του ταψιού.
  • Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 °C.
Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε το μείγμα κρέμας τυριού πάνω από την βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Χτυπάμε ελαφρά το ταψί στον πάγκο για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την γέμιση.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί στο κέντρο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 60 λεπτά σε μια σχάρα.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα αλμυρής καραμέλας (σε θερμοκρασία δωματίου) πάνω από το ψημένο cheesecake,και απλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Διακοσμούμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *