Τούρτα Red Velvet

Η σημερινή συνταγή είναι η καταλληλότερη για να καταλάβεις ότι μπήκε η άνοιξη. Έντονο κόκκινο χρώμα και δροσερό γλάσο αρκούν για να μυρίσει άνοιξη η κουζίνα σου!

 

 

 

Συστατικα

Υλικά
  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
Γλάσο
  • 4 συσκευασίες τυρί κρέμα (800 γρ), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία ταψάκια για παντεσπάνι τούρτας.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε το ξινόγαλο, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το ξίδι και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ.
  • Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, και κτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως στο μείγμα κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά σε 4 προσθήκες εναλλάξ με το μείγμα με το ξινόγαλα το οποίο το προσθέτουμε σε 3 προσθήκες.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 27 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και το ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσουν τελείως.
Για τo γλάσο:
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο και ομοιγενές
  • Τοποθετούμε τη βάση με το πρώτο παντεσπάνι σε μία πιατέλα.
  • Απλώνουμε το γλάσο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Τοποθετούμε το υπόλοιπο γλάσο.
  • Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο παντεσπάνι
  • Καλύπτουμε την τούρτα με το γλάσο που έχει περισσέψει, διακοσμούμε με θρυμματισμένο παντεσπάνι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *