Χούμους κόκκινης φακής

Το χούμους αλλιώς, φτιαγμένο με πικάντικες κόκκινες φακές, αποκτά νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον και μας κάνει να θέλουμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας εδώ και τώρα!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγιες

  • Βάζουμε το νερό να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές και κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές να απορροφήσουν όλο το νερό, περίπου 10-15 λεπτά.
  • Βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ ενός μούλτι και τα πολτοποιούμε. Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ αν χρειαστεί.
  • Με ένα κουτάλι, βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη καπνιστή πάπρικα πριν το σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *