search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Όσο σύνθετο και αν ακούγεται… είναι τόσο απλό και νόστιμο! Ανήκει στα κέικ που απλά ανακατεύουμε τα στερεά συστατικά, μετά κάνουμε το ίδιο με τα υγρά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε!



Υλικά

  • 110 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 ml ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο)
  • 50 ml γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Υλικά για το γλάσο:
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά
  • Ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα με τα στερεά συστατικά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και το χρώμα για να φτιάξουμε το γλάσο.
  • Περιμένουμε να κρυώσει καλά το κέικ και απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.
Cool Artisan