Κορμός σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και βότκα

 

Καλοκαίρι χωρίς κορμό στην κατάψυξη δεν γίνεται! Σήμερα παίζω με φυστικοβούτυρο και μια μικρή δόση βότκα (!) να κάνουμε τον κορμό λίγο πιο ενήλικο! Εσύ βέβαια μπορείς να βγάλεις τη βότκα αν έχεις παιδιά στο σπίτι!

Συστατικα

  • 225 γρ. μπισκότα
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 125 ml συμπυκωμένο γάλα
  • 125 γρ φυστικοβούτυρο και άλλα 50 γρ για το food styling
  • 50 γρ αγελαδινό βούτυρο

Οδηγιες

  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα το κακάο, το φυστικοβούτυρο και τη βότκα.
  • Τέλος, περιχύνουμε τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί
  • Καλύπτουμε ορθογώνια θήκη για κέικ με λαδόκολλα
  • Βάζουμε στη μέση τη φόρμας μια γραμμή με φυστικοβούτυρο και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε παγωμένο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *