PASTA AL FORNO ΜΕ VEGAN «ΜΠΕΣΑΜΕΛ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Σήμερα φτιάχνω μια μακαρονάδα διαφορετική από ό,τι έχω συνηθίσει. «Δουλεύω» το κουνουπίδι για να φτιάξω μια πεντανόστιμη κρέμα που εχει την υφή της μπεσαμέλ και την ανακατεύω με σωταρισμένα κρεμμύδια και μανιτάρια.

Super εναλλακτική για να προσθέσεις λαχανικά στη διατροφή σου και στο γιορτινό τραπέζι!

 

Συστατικα

  • 1 κουνουπίδι
  • 400 γρ. φουσίλι
  • 5 ml λάδι τρούφας
  • 250 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα (ό,τι είδος προτιμάς) 
  • 2 λευκά κρεμμύδια
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.σ. μαυροσούσαμο
  • ελαιόλαδο, για σωτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγιες

  • Πλένουμε το κουνουπίδι, το σπάμε σε φουντάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Μόλις βράσει το πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει υφή κρέμας.
  • Προσθέτουμε το λάδι τρούφας, το ταμπάσκο, την πάπρικα, το κάρι και το αλάτι στο κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε τα φουσίλι μέχρι να είναι al dente
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά καρέ και τα σωτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με τα καρέ κρεμμυδιού, μόλις πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Μόλις τα μανιτάρια χάσουν τον όγκο τους ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την μισή από την κρέμα κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό πυρέξ.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα από το κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Σερβίρουμε ζεστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *