ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ 5 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ – ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Πέντε υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις την πιο δροσερή τάρτα για τη Γιορτή της Μητέρας, γιατί μερικές φορές είναι σημαντικό να τους κάνουμε και εμείς μια γλυκιά έκπληξη για να τους δείξουμε την αγάπη μας. 

Η σημερινή τάρτα φτιάχνεται σε μικρό τσέρκι με διάμετρο 15 εκ. αλλά μπορείς να την κάνεις και σε ένα απλό ταψάκι (που θα χρησιμοποιούσες για cheesecake). Εγώ το έφτιαξα έτσι για να το ξεφορμάρω και να δείχνει πιο ωραίο το κομμάτι στη φωτογράφηση.

Η βάση γίνεται όπως ακριβώς γίνεται και η βάση του cheesecake με δύο μόνο υλικά. Η κρέμα από την άλλη χρειάζεται μόνο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Αν δεν θες να βάλεις λευκή ζάχαρη μπορείς να παίξεις με με ζάχαρη καρύδας που θα δώσει και υπέροχη επίγευση σε κάθε μπουκιά. 

Συστατικα

Για τη βάση μπισκότου:
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα πορτοκάλι:
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ

Οδηγιες

Για τη βάση μπισκότου:
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη, στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει στη βάση και στα τοιχώματα και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα πορτοκάλι:
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 750 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το βάζουμε στην φωτιά.
  • Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ και την ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα, όπως επίσης και κανέλα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στην προετοιμασμένη τάρτα και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξει και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *