ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι στο μυαλό μου συνδυασμένη με σουφλέ σοκολάτας! Μάλλον γιατί η σοκολάτα πάντα συνοδεύει όλες τις στιγμές αγάπης και βέβαια γιατί το σουφλέ σοκολάτας ήταν για πολλά χρόνια το αγαπημένο μου γλυκό.

Για να φτιάξεις το σουφλέ πορτοκάλι θα χρειαστείς πορτοκαλί σοκολάτα, που όμως ξέρω πως είναι δύσκολο να βρεις και για αυτό το λόγο προτείνω να δουλέψεις με λευκή κουβερτούρα και να δώσεις χρώμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γεύση δίνουμε με λικέρ πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

Tip 1: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τip 2: Πάντα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Tip 3: Αν θέλεις να τα ψήσεις κάποια μέσα στις επόμενες μέρες μπορείς να τα διατηρήσεις στη συντήρηση και όταν τα βγάλεις από το ψυγείο να τα ψήσεις για 7-8 λεπτά.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 250 γρ. σοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
  • 3 πορτοκάλια, μόνο ξύσμα
  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα baking powder
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ

Οδηγιες

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους.
  • Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν πολύ καλά. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ, το ξύσμα και το αλεύρι, κοσκινίζοντας το, στο μείγμα.
  • Απαλά διπλώνουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 10 πυρίμαχα μπολάκια.
  • Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 5-6 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *