search

VEGAN COOKIES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Τώρα που η κολοκύθα είναι στην εποχή της, έχεις την καλύτερη αφορμή για να φτιάξεις τα πιο υγιεινά και “χορταστικά” μαλακά cookies.

Η γεύση τους θα σε ενθουσιάσεις ανεξάρτητα αν είσαι ή δεν είσαι vegan! Μπορείς αν θες να αντικαταστήσεις το σιρόπι αγαύης με μέλι.

Τα cookies χρειάζονται μόλις 7 λεπτά ψήσιμο. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο θα μοιάζουν άψητα. Μόλις κρυώσουν όμως θα έχουν σφίξει και θα δεις ό,τι δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο!



Υλικά

  • 90 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. κολοκύθα, ψημένη και σε πουρέ
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. Τζίντζερ
  • 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder, το τζίντζερ και την κανέλα.
  • Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπάμε το σιρόπι σφενδάμου, τον πουρέ κολοκύθας, το λάδι και τη βανίλια.
  • Ανακατεύουμε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού παίρνουμε μπάλες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό φύλλο ψησίματος.
  • Ψήνουμε στους 180 °C για 7 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και να σερβίρουμε.
Cool Artisan