Βίντεο: Μπισκότα βρώμης με μέλι

Μια υγιεινή εκδοχή μπισκότων βρόμης χωρίς περιττά λίπη, ζάχαρη και λευκό αλεύρι! Αντικαθιστώ τη λευκή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας και μέλι, ενώ δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρά μόνο αλεύρι βρόμης.

Το αλεύρι βρόμης μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι χτυπώντας βρόμη στο blender μέχρι να γίνει τελείως σκόνη ή μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο από τα καταστήματα με βιολογικά είδη. Σε αυτά τα καταστήματα θα βρεις και τη ζάχαρη καρύδας η οποία φτιάχνεται από τα υγρά που ρέουν μέσα στο δέντρο της καρύδας και όχι από τον καρπό της. 

Εάν είσαι vegan και θες να αποφύγεις τα 2 αβγά μπορείς να βάλεις 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σε 6 κουταλιές της σούπας νερό και να τα αφήσεις στην άκρη για 15 λεπτά. Έπειτα θα χρησιμοποιήσεις το μείγμα όπως ακριβώς και τα αβγά. Επίσης, αντί για μέλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι σφενδάμου.

Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ αφράτα και μαλακά την πρώτη μέρα και θα πρέπει να τα διατηρήσεις σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσουν αυτή την υφή. Διαφορετικά, θα γίνουν πιο τραγανά, αλλά και πάλι πεντανόστιμα.

Δες εδώ το βίντεο:


View this post on Instagram

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπισκότα Βρόμης🍪 με ζάχαρη καρύδας και μέλι 🍯 Αποφεύγω περιττά λίπη και λευκά άλευρα και ζάχαρη. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr (εκεί θα βρεις και οδηγίες για τη #vegan παραλλαγή τους) 🇺🇸➡️ Today I am baking a batch of super healthy and yummy oat cookies with coconut sugar and honey. Swipe up in my stories or visit coolartisan.gr to get my recipe (Both in English and Greek) . . . . . . . . . pic by @photobird95 #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed . . . . . @four_magazine @vscomood @lifeandthyme @gominimalmag @fellowmag @chefstalk @gastrohuntress @imaginarymagnitude @designmilkeveryday @epicplateupt @tastingtable @gramslayers @instagram @exploreobserveshare @designspiration @ourmoodydays @lensculture @solarcollective @gastroart @chefsofinstagram @huffposttaste @thefeedfeed @lifeandthyme @food52

A post shared by Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) on

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 150 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 50 γρ. βρόμη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ. βούτυρο καρύδας (λιωμένο)
  • 2 αβγά
  • 85 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
  • Μαύρη και λευκή λιωμένη κουβερτούρα για διακόσμηση

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι βρόμης, τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υγρά υλικά, δηλαδή τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο καρύδας, το μέλι και τα αβγά.
  • Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αναμειγνύουμε ξανά.
  • Με ένα σκουπ παγωτού, σχηματίζουμε τα μπισκότα πάνω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 9-12 λεπτά στους 170°C, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη και λευκή κουβερτούρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *