search

Μπάρες με καρύδα (χωρίς ψήσιμο)

dcc3e795bb3b6d90838b7cd67a3ab89e

Έχω μια αγαπημένη συνήθεια τις μέρες που ανοίγει ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία και ξεκινούν οι πρώτοι καύσωνες! Για να μην πάθω κατάθλιψη που δεν είμαι στην παραλία (!) ξεκινάω τη μέρα μου βάζοντας αντηλιακό με άρωμα καρύδας. Με αυτό τον τρόπο παίρνω μια γερή “δόση” διακοπών και ηρεμώ τον… μικρό Γαβριήλ μέσα μου που θέλει να δραπετεύσει σε μια παραλία! Αυτή η μυρωδιά του αντηλιακού μου έδωσε έμπνευση και για τη σημερινή συνταγή για μπάρες με καρύδα!



Υλικά

  • 1 φλιτζάνι καρύδα (80g)
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου (ή 1/4 φλιτζάνι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσεις 2-3 κουταλιές του γλυκού στέβια)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (Αυτό είναι το αγαπημένο μου προσωπικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και το πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάει παντού. Θέλουμε να έχει ύψος περίπου 2 εκατοστά.
  • Το αφήνουμε να παγώσει και να δέσει για τουλάχιστον δύο ώρες και μετά το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε μερίδες.
Cool Artisan