Μανιτάρια στιφάδο

Ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά που πριν φάνε ένα κομμάτι πίτσα σπέσιαλ αφαιρούσαν με προσοχή τα μανιτάρια από πάνω της και τα έβαζαν σε μια χαρτοπετσέτα για να τα πετάξει η μαμά στα σκουπίδια. Όταν μεγάλωσα, όμως, τα λάτρεψα. Σε αυτή τη συνταγή, συνδυάζω δύο υπέροχες ποικιλίες τους σε ένα μυρωδάτο στιφάδο.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • ½ φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγιες

  • Ξεκινάμε βάζοντας τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό. Αυτό θα βοηθήσει να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα.
  • Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 20 λεπτά (μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους).
  • Κόβουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια διατηρώντας το σχήμα τους.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια που έχουμε μουλιάσει.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και αλατοπίπερο.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *