Μεξικανικες Τορτιγιες Με Κιμα Και Sauce Γιαουρτιου

 

Αυτή την εβδομάδα θα με βρεις ξανά στο έντυπο προσφορών ΑΒ της AB Βασιλόπουλος που κυκλοφορεί κάθε δύο εβδομάδες! Αυτή τη φορά με μια αγαπημένη, super εύκολη συνταγή για καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα! Μεξικάνικες τορτίγιες γεμιστές με κιμά και τσένταρ που λιώνει στο στόμα. Συνδυάζεται τέλεια με δροσερό sauce γιαουρτιού. Δες εδώ το video:

#ABVassilopoulos

Συστατικα

Για τις τορτίγιες
  • 6 τορτίγιες
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
  • 200 γρ. κιμά AB Fresh to Go
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml ξηρό κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Για τη sauce γιαουρτιού
  • 1 γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 γεμάτες κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 χούφτα extra ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγιες

Για τις τορτίγιες
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
  • Αρωματίζουμε με τον μαϊντανό.
  • Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολά.
Για τη sauce γιαουρτιού
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *