ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΣΑΙ MATCHA NINJA

Οι Αμερικάνοι τα λένε whoopie pies ή whoopies ενώ στην Ελλάδα τα ξέρουμε σαν
γεμιστά! Όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά ακόμα και από την
εικόνα τους!

Σήμερα τους δίνω μια healthy διάσταση καθώς φτιάνω τα μπισκότα με μια vegan
συνταγή βασισμένη στα φουντούκια που έχουν αντιοξειδωτική δράση και
εμπλουτίζω την κρέμα με Matcha Ninja.

To Matcha Ninja είναι 100% ceremonial grade μάτσα. Στην παρασκευή του
χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο νεαρά και φρέσκα φύλλα από την κορυφή του
φυτού, τα οποία είναι πιο γλυκά (εκ φύσεως) και πιο πλούσια σε θρεπτικά
συστατικά. Έπειτα, αφαιρούνται πλήρως και με μεγάλη σχολαστικότητα οι μίσχοι
και οι νευρώσεις των φύλλων (που είναι πικροί) προτού αλεστούν σε πούδρα. Έτσι,
το Matcha Ninja είναι το πιο εύγεστο μάτσα, δίχως την χρήση ζάχαρης και άλλων
ουσιών για να καλύψουν την πικράδα που μπορεί να χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα
grades μάτσα, όπως το premium ή το μαγειρικό.

Το Matcha Ninja έχει 12 φορές τις θρεπτικές αξίες και μέχρι 137 φορές τις
αντιοξειδωτικές ιδιότητες οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού. Προέρχεται
από μια 100% οργανική φάρμα της επαρχίας Zhejiang, η οποία είναι εντελώς
απαλλαγμένη από ραδιενέργεια και παγκοσμίως διάσημη για τα αυθεντικά δέντρα
τσαγιού Dragon Well, των οποίων το τσάι δημοπρατείται ετησίως υψηλότερα από
το χρυσό!

Συστατικα

Για τα μπισκότα:
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας (Εγω χρησιμοποιώ το λάδι καρύδας Chi)
  • 1 μπανάνα
  • 4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (προτιμώ την ποικιλία Medjool)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
Για την κρέμα:
  • 75 γρ. vegan βούτυρο, (φυτική μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-3 κ.γ. Matcha Ninja (εξαρτάται από το πόσο πράσινο το θέλετε)

Οδηγιες

Για τα μπισκότα:
  • Αραδειάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι φουντουκιού.
  • Με ένα κουταλί πλάθουμε μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε για 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Για την κρέμα:
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε τρεις δόσεις χτυπώντας παράλληλα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το Matcha Ninja και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο:
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα στο κάτω μέρος των μισών μπισκότων και τα «καπακώνουμε» με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *