search

marble cupcakes με συννεφένιο γλάσο από φυστικοβούτυρο

Butter, Chocolate, COOL ARTISAN, cream, συνταγή, σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, απλή, βανίλια, γρηγορη, γλάσο, καπκεικς, μαρμπλ, Marble Cupcakes and Fluffy Peanut Butter Frosting Recipe, sugar

Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία εβδομάδα μου στα 29! Ναι, το Σάββατο γίνομαι 30! Αυτό το -άντα είναι που ενοχλεί τον περισσότερο κόσμο αλλά για κάποιο λόγο προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου! Μου πήρε 30 χρόνια να φτάσω μέχρι εδώ και θα το γιορτάσω! Έχω σκοπό να κάνω ένα όμορφο πάρτι για καλούς φίλους (θα το δεις στο instagram βεβαίως βεβάιως – αφού είμαι Instaddicted) αλλά μέχρι τότε και για μια εβδομάδα θα ποστάρω γλυκά για πάρτι γενεθλίων!

Ξεκινάω με marble cupcakes με συννεφένιο γλάσο από φυστικοβούτυρο.



Υλικά

Υλικά για τα cupcakes
  • Βούτυρο 225g, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225g ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Υλικά για το γλάσο φυστικοβούτυρου
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα cupcakes
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για cupcakes.
  • Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, απλά βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την σκόνη κακάο) σε έναν μίξερ και τα χτυπάς για δυο λεπτά.
  • Αν προτιμάς να αναμειγνύεις με το χέρι, κτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, ένα ένα, και ανακατεύεις μετά από κάθε προσθήκη.
  • Διπλώνεις με μια σπάτουλα μέσα το αλεύρι, το γάλα και εκχύλισμα βανίλιας έως ότου το μίγμα γίνει λείο.
  • Μοιράζεις το μείγμα σε 2 μπολ.
  • Ανακατεύεις το κακάο σε σκόνη μέσα στο μείγμα στο ένα μπολ.
  • Παίρνεις δυο κουτάλια ένα για το μίγμα σοκολάτας και ένα για το μίγμα βαλίλιας και γεμίζεις το ταψί των cupcakes εναλλάξ.
  • Όταν τελειώσει το μείγμα χτυπάς το ταψί πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.
  • Πάρε ένα καλαμάκι και ανακάτεψε το μίγμα στο ταψί μερικές φορές για να δημιουργήσεις το εφέ μαρμάρου.
  • Ψήνουμε για 25-35 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Διατηρούνται για 3 ημέρες σε ένα τάπερ ή στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.
Εκτέλεση για το γλάσο φυστικοβούτυρου
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη
  • Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Γαρνίρουμε τα cupcakes με κορνέ.
Cool Artisan