Εξωτική ταϊλανδέζικη σαλάτα με μάνγκο και κοτόπουλο

box=615x0

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή την εξωτική σαλάτα με μάνγκο και κοτόπουλο, μια συνταγή που έρχεται από την Ταϊλάνδη. Όπως και στις περισσότερες ταϊλανδέζικες συνταγές, είναι σκόπιμο να ετοιμάσετε και να κόψετε όλα τα υλικά σας πριν αρχίσετε να εκτελείτε τις οδηγίες.
Μόλις ολοκληρώσετε την προετοιμασία των υλικών, μπορείτε να χαλαρώσετε για λίγο παίζοντας κάποιο online παιχνίδι στην ιστοσελίδα https://www.novibet.gr/casino, που προσφέρει υψηλές αποδόσεις, μεγάλο αριθμό διαφορετικών παιχνιδιών και ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά.

Αυτή η συνταγή χωρίς το κοτόπουλο μπορεί να αποτελέσει την βάση για ένα γρήγορο γεύμα ασιατικής κουζίνας. Στο ψυγείο διατηρείται άριστα για μερικές μέρες, μέσα σε ένα τάπερ. Προσθέστε επιπλέον υλικά της αρεσκείας σας για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ. Ο δυόσμος είναι βασικός για την γεύση. Αν δεν έχετε ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, χρησιμοποιείστε απλή μαύρη ζάχαρη. Και μην ξεχάσετε την σάλτσα ψαριού που δίνει τη γεύση umami και καθιστά αυτή την συνταγή μοναδική.

Συστατικα

  • 1 χούφτα ανάλατα φιστίκια
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κατά προτίμηση βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
  • 1 – 2 καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 1 πράσινο μάνγκο
  • 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μερικά τοματίνια (προαιρετικά)
  • μερικά φύλλα φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 φρέσκο τσίλι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από ρυζόκρασο
  • 1 λάιμ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη από κοκοφοίνικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 – 2 πράσινα ή κόκκινα τσίλι

Οδηγιες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180o C
  2. Βάλτε τα φιστίκια σε ένα ταψί και ροδίστε τα
  3. Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε την σάλτσα ψαριού, το ξύδι από ρυζόκρασο και 2 κουταλάκια χυμό λάιμ, σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε τη ζάχαρη από κοκοφοίνικα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί
  4. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, βγάλτε τους σπόρους και ψιλοκόψτε το τσίλι, και προσθέστε τα στο μπολ. Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι η γεύση είναι ισορροπημένη. Πρέπει να είναι πικάντικη, φρέσκια και γλυκιά με την σάλτσα ψαριού να δίνει βάθος στην επίγευση
  5. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι, καλύψτε το με νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να είναι ασπρίσουν εντελώς τα φιλέτα
  6. Ξύστε στον τρίφτη το καρότο ή κόψτε το σε λεπτά στικ. Κόψτε στη μέση το αγγούρι, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Καθαρίστε και ξύστε στον τρίφτη το μάνγκο ή κόψτε το σε λεπτά στικ. Ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου
  7. Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές φέτες, όπως και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόψτε στη μέση τα τοματίνια
  8. Θρυμματίστε τα φιστίκια σε ένα γουδί
  9. Βάλτε το βρασμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ με κρύο νερό για να ψυχθεί, σουρώστε το, κόψτε το σε μικρές λωρίδες και βάλτε το σε μια μεγάλη σαλατιέρα
  10. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, φύτρες σόγιας, τόφου (προαιρετικά) στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατέψτε
  11. Μοιράστε το στα πιάτα και περιχύστε το ντρέσινγκ. Ρίξτε τα φιστίκια, τα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με τσίλι, αν προτιμάτε τις καυτερές γεύσεις
  12. Σερβίρετε με ένα παγωμένο σαρντονέ ή ένα αρωματικό gewurtzramminer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *