search
Πριν λίγες μέρες είχα φτιάξει μια μεγάλη ποσότητα από lemon curd (θυμήσου τη συνταγή με ένα κλικ εδώ). Το είχα βάλει λοιπόν σε βαζάκια και το είχα αποθηκεύσει στο ψυγείο, στην πόρτα του ψυγείου συγκεκριμένα. Κάθε φορά που άνοιγα το ψυγείο λοιπόν, το άκουγα να μου λέει: “Τι θα κάνεις μαζί μου;”
Κάπως έτσι αποφάσισα να κάνω την κλασικά, πετυχημένη ζύμη για γλυκιά τάρτα (δες την εδώ) και να τη γεμίσω με βελούδινη κρέμα lemon curd.


Υλικά

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δεις στο λινκ και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη lemon curd και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό – αν δεν χωράνε ολόκληρα, τα κόβουμε με το ψαλίδι στη μέση. Προσθέτουμε μέσα και μερικά παγάκια.
  • Έπειτα από μερικά λεπτά, η ζελατίνα θα έχει γίνει σαν διάφανη μεμβράνη. Τη στραγγίζουμε από το νερό στύβοντάς την ελαφρώς με τα χέρια.
  • Λιώνουμε τη μαλακωμένη ζελατίνα σε λίγο βραστό νερό (περίπου ½ με 1 φλιτζανάκι του καφέ) και έπειτα τη ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και την αφήνουμε να σφίξει.
Cool Artisan