Βελουτέ πράσου με μπιφτέκια πατάτας

Η δημιουργικότητα στην κουζίνα είναι μια αξία σταθερή. Εάν μάλιστα είσαι vegan, είναι μία αξία απαραίτητη για να μη στερηθείς τη γευστική ποικιλία από την καθημερινή σου διατροφή. Η συνταγή που ακολουθεί συνδυάζει μια βελουτέ σούπα πράσου με πεντανόστιμα μπιφτέκια από ζύμη πατάτας, αλεύρι βρώμης, ελαιόλαδο και μπαχαρικά.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

Για τη βελουτέ πράσου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 3 κολοκύθια πράσινα, κομμένα σε φέτες
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ λίτρου ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
Για τα burger πατάτας
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 50-70 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγιες

Για τη βελουτέ πράσου
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε και το πράσο και ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την πατάτα και το ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
Για τα burger πατάτας
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τις πατάτες με το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε τις πατάτες (ενώ είναι ζεστές) σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια από το χυλό της πατάτας και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Όταν κάθε μπιφτέκι πατάτας πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με μπιφτέκια πατάτας από πάνω ή στο πλάι και διακοσμούμε με λεπτές φέτες από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *