search

Η σημερινή συνταγή είναι ο συνδυασμός δύο αγαπημένων συνταγών! Μου είχε λείψει η γεύση του πράσου και ήθελα να φτιάξω μια ωραία συνταγή με ελληνική χωριάτικη γεύση! Όμως δεν ήθελα να φτιάξω ακόμα μια πρασόπιτα και έτσι αποφάσισα να “στήσω” μια υβριδική παραλλαγή με λαζάνια αντί για φύλλο κρούστας.

Το μείγμα του πράσου μοιάζει πολύ στη γεύση και στην εκτέλεση με τη γέμιση της πρασόπιτας! Το ταψί όμως στήνεται με λαζάνια και ολοκληρώνεται με μπεσαμέλ!

Διάβασε ακόμη:



Υλικά

  • 6 πράσα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κρεμμύδια, λευκά, μέτριου μεγέθους κομμένα σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ μανιτάρια σαμπινιόν (κομμένα σε τέταρτα)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 300 γρ φέτα χοντροσπασμένη
  • 300 γρ τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • Αλάτι
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • Καπνιστή Πάπρικα
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαίολαδο για τσιγάρισμα
  • 9 φύλλα λαζάνια
  • 200 γρ μπεσαμέλ

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαίολαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ροδέλες πράσου και το μπέικον και ανακατεύουμε.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του φαγητύ σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει μόνο η γεύση του.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη γραβιέρα και τη φέτα και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν θέλουμε να βράσουν τα μανιτάρια απλά να είναι al dente.
  • Στήνουμε σε ένα πυρέξ 3 φύλλα λαζάνια βάζουμε από πάνω το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
  • Σκεπάζουμε με μπεσαμέλ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Cool Artisan