search

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ) ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Κολοκύθα και φέτα σε ένα απόλυτα πεντανόστιμο συνδυασμό! Απολαυστικό και πολύ φθινοπωρινό!

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 5 αυγά
  • 400 γρ. τυρί κατσικίσιο (ή φέτα)
  • 225 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 300 γρ. πουρέ κολοκύθα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα λουκάνικο και σύγκλινο αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις)

Εκτέλεση

Για τον πουρέ
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
  • Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο βάοζυμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρέ.
Για την πίτα
  • Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυροαλευρομένο ταψί (διαμέτρου 22 εκ) και τοποθετούμε τα τοματίνια στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Cool Artisan