search

Ιταλική σούπα μινεστρόνε

Σερβιρισμένη ζεστή αποτελεί αγαπημένο comford food του χειμώνα, μια σούπα στην οποία πάντα επιστρέφουν οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο ζωμός λαχανικών, τα μουλιασμένα αποβραδίς φασόλια και τα κηπευτικά συνδυάζονται υπέροχα με οποιοδήποτε μικρόσχημο ζυμαρικό όπως οι βίδες, τα φιογκάκια ή τα μικρά κοχύλια.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 3 κλ. σέλερι
  • 2 baby κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 800 γρ. τομάτα κονκασέ
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Θυμάρι φρέσκο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής μας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει και μαγειρεύουμε τα φασόλια για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε φέτες τα καρότα, το σέλερι και τα κολοκυθάκια.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε  το ζωμό και την τομάτα κονκασέ.
  • Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Προαιρετικά, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και χωρίζουμε τα φύλλα του θυμαριού από τα κλαδάκια.
  • Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν al dente.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φασόλια, το μαϊντανό, τα φύλλα θυμαριού, αλάτι και πιπέρι.
Cool Artisan