ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Αυτή η συνταγή είναι ακόμα μια συνταγή που βγήκε τυχαία ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι με ό,τι υλικά είχα στο ψυγείο! Χρησιμοποίησα φρέσκα τορτελίνια (αλλά μπορείς να το κάνεις και με τα κανονικά), μια κρητική γραβιέρα που μου έφεραν από το νησί και ένα λουκάνικο Μυκόνου. Το πιάτο μοσχοβολάει Ελλάδα αλλά θα μπορούσε να σερβιριστεί ακόμα και σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης!

Για την κρέμα γραβιέρας έφτιαξα ένα είδος μπεσαμέλ ενώ το πιάτο το «τελείωσα» με λίγα λεπτά γκρατινάρισμα στο φούρνο.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

Για την κρέμα γραβιέρας:
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κρόκους
Για το πιάτο:
  • 1 λουκάνικο (Μυκόνου κατά προτίμηση)
  • 400 γρ. τορτελίνια
  • 4 αυγά

Οδηγιες

Για την κρέμα γραβιέρας:
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στη μαργαρίνη με βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε τους 2 κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο του πιάτου:
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε κυβάκια και το περνάμε για λίγο από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ίσα ίσα να πάρει χρώμα.
  • Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γραβιέρας με τα κυβάκια λουκάνικου και τα βρασμένα τορτελίνια και μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Τέλος, τηγανίζουμε 4 αυγά, τα τοποθετούμε πάνω από τα ψημμένα τορτελίνια και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *