Ρεβίθια με κουσκούς σε πράσινο κάρυ

Υπέροχη συνταγή, το κατάλληλο αντίδοτο ενός κρύου χειμώνα. Το κάρυ μας ταξιδεύει στην ινδική κουζίνα. Τα ρεβίθια και το κουσκούς μας μεταφέρουν στις χώρες του Μαγκρέμπ, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Τα υπόλοιπα υλικά, οικεία είτε στη μεσογειακή είτε στην έθνικ κουζίνα, όπως το τζίντζερ, το γάλα καρύδας, ο δυόσμος και το σκόρδο, έρχονται να προσθέσουν το δικό τους στοιχείο σε αυτόν τον πολυσυλλεκτικό εξωτισμό που βρίσκει θέση στο ελληνικό πιάτο μας.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • ¼ κρεμμυδιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κτ.σ. τζίντζερ (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • ½ κούπας καρότα, κομμένα σε ωραίους κύβους
  • 300 γρ βρασμένα ρεβίθια (καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
  • 3 κτ.σ. πράσινο κάρυ
  • 2 ½ κούπες γάλα καρύδας
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κτ.σ. ξύσμα λάιμ
  • 150 γρ κουσκούς
  • Θαλασσινό αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Φρέσκο πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 3-4 φέτες καυτή πιπεριά (ανά πιάτο)
  • Χυμό λάιμ
  • Φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

Οδηγιες

  • Βάζουμε σε μεσαία φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα. Μόλις ζεστάνει, προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το καρότο και το κρεμμύδι.
  • Τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για να καλύψει τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε ξανά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν, προσθέτουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε το φαγητό μας και ρίχνουμε όσα καρυκεύματα προτιμούμε, φρέσκο λάιμ και αλάτι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Έτσι, τα αρώματα θα διαποτίσουν ακόμη περισσότερο τα ρεβίθια και το κουσκούς.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λάιμ, καυτή πιπεριά, δυόσμο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *