search

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ GRANA PADANO

Τα αλμυρά κέικ ήταν πάντα ένα από τα “φετίχ” μου, από το πρώτο που δοκίμασα έβερ (από τα χέρια της Ελληνίδας μαμάς) μέχρι αυτά που τρώω σήμερα στα ακριβά εστιατόρια (αντί για κουβέρ).

Η ιδέα της “φρατζόλας” που αντί για βανίλια και κακάο έχει τυρί και πιπέρια, είναι μια από τις πιο ευρηματικές λύσεις για το πρωινό ή ως συνοδευτικό σε ένα επίσημο τραπέζι. Σε ένα κυριακάτικο τραπέζι που είχα κάνει, το είχα χρησιμοποιήσει και για να συνοδεύσω μια απλή σαλάτα με τοματίνια και αγγούρι, δημιουργώντας ένα “πολύ” εντυπωσιακό πιάτο.

Στη σημερινή συνταγή την ιδιαίτερη γεύση δίνει η τριμμένη Grana Padano. Σε συνεργασία με την Grana Padano τρέχουμε super νόστιμο διαγωνισμό στο Instagram για 5 τυχερούς που θέλουν να κερδίσουν από ένα gift box με την αυθεντική ιταλική Grana Padano.

SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Θες να κερδίσεις ένα gift box γεμάτο με τις γεύσεις της Grana Padano; Κάνε κλικ εδώ, ακολούθησε τα βήματα και πάρε μέρος στο διαγωνισμό μου στο Instagram.

Οι τυχεροί νικητές θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία της εταιρίας.



Υλικά

  • 100 γρ. Grana Padano, τριμμένη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ ελιές μαύρες (φιλεταρισμένες)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη Grana Padano το γιαούρτι, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε και τις ελιές
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ 10x30 εκ. και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan