GLUTEN FREE ΚΑΙ VEGAN PANCAKES

Ένα super εύκολο και απλό γλυκάκι για να ξεκινάς τα ανοιξιάτικα πρωινά σου με το πιο όμορφο τρόπο!

Τα σημερινά pancakes είναι vegan και gluten free και συνδυάζονται με σπιτική vegan πραλίνα φουνρουκιού (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή) και φράουλες.

 

Συστατικα

  • 150 γραμμάρια αλεύρι από ρύζι
  • 120 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 250 ml γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μπανάνες
Για το γαρνίρισμα

Οδηγιες

  • Ανακατεύουμε τα στερεά συστατικά σε ένα μπολ (αλεύρι ρυζιού, αλεύρι βρώμης, baking powder, αλάτι και κανέλα).
  • Ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά σε ένα άλλο μπολ (γάλα, σιρόπι αγαύης, εκχύλισμα βανίλιας και λάδι).
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο μείγμα των υγρών υλικών.
  • Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά συστατικά σε ένα μπολ.
  • Ψήνουμε σε συσκευή για pancakes ή σε τηγάνι που έχουμε λαδώσει ελαφρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *