search

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ

Φάβα στην πραγματικότητα είναι οποιόδηποτε αλεσμένο όσπριο και όχι μόνο το συγκεκριμένο.

Εγώ την «παντρεύω» με κρεμμύδι και την κάνω απίστευτα κρεμώδη!



Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τη φάβα μέσα σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε.
  • Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον). Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι ολόκληρο. Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ (δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει).
  • Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει.
  • Την περνάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιηθεί με τα καρότα και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Προαιρετικά, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄, να γίνουν διάφανα.
  • Σερβίρουμε τη φάβα σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τις φέτες κρεμμυδιού.
  • Συνοδεύουμε με ελιές.
Cool Artisan