Χριστουγεννιάτικα brownies με κάστανα

Τα brownies είναι η καλύτερή μου. Λατρεύω το ότι η επιφάνειά τους μοιάζει με κέικ αλλά η καρδιά τους είναι πιο «μαστιχωτή». Σε αυτή τη συνταγή για brownie συνδυάζω τη σοκολάτα με τα κάστανα, δύο από τα υλικά-σταρ της χριστουγεννιάτικης κουζίνας. Μπορείς να τo γλασάρεις με μια πανεύκολη «κρέμα cheesecake» που σου προτείνω ή να τo αφήσεις σκέτο αν σου αρέσουν οι πιο «καθαρές» γεύσεις!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 150 γρ. βρασμένα κάστανα
Για την κρέμα cheesecake
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για brownies 20x24 εκ.
  • Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό τους.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Προαιρετικά, χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και καλύπτουμε με αυτή την «κρέμα cheesecake» την επιφάνεια του γλυκού μας όταν αυτό έχει παγώσει εντελώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *