search

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Μια διαφορετική εκδοχή για το κλασικό αγαπημένο γλυκό της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης:



Υλικά

  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 480 γρ. τυριού μασκαρπόνε
  • 130 γρ. σοκολάτα, λιωμένη και ελαφρώς κρύα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 λεμόνια, μόνο ξύσμα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. κρέμα γαλακτος, κρύα
  • 2 φλ. νερό, ζεστό
  • 3 κ.σ. κακάο, χωρίς ζάχαρη 
  • 48 σαβάγιαρ

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Μαγειρεύουμε, χτυπώντας, μέχρι το μείγμα να είναι ανοιχτόχρωμο, παχύ και διπλάσιο σε όγκο (περίπου 5 λεπτά).
  • Το αφαιρούμαι από τη φωτιά και προσθέτουμε χτυπώντας το τυρί μασκαρπόνε, τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να κρατάει άκαμπτες κορυφές.
  • Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το ζεστό νερό και το κακάο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ένα κάθε φορά, βυθίζουμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα κακάο και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε δύο ευθείες γραμμές των δώδεκα.
  • Απλώνουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα σαβαγιάρ, και επαναλαμβάνουμε.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο της γέμισης από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Προαιρετικά: Λίγο πριν το σερβίρισμα, κοσκινίζουμε λίγο κακάο ή επιπλέον ξύσμα λεμονιού, πάνω από το τιραμισού.
Cool Artisan