Cheesecake (Τσιζκεϊκ) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Πόση χαρά μου δίνουν οι συνταγές με φράουλες! Λατρεύω τη μυρωδιά τους και με κάνουν να νιώθω πως μπήκε η άνοιξη στην κουζίνα μου! Μου φτιάχνει τη διάθεση η μυρωδιά τους όταν ανοίγω το ψυγείο, όταν τις βλέπω στο πάγκο της κουζίνας… Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής αποφάσισα να πειραμτιστώ με μια συνταγή που είχα δει πριν από αρκετό καιρό! Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο τσιζκέικ με κρέμα τυριών και φράουλες και επικάλυψη από βελούδινη σοκολάτα!

Συστατικα

Για τη βάση
  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την κρέμα σοκολάτα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
  • 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για την κρέμα φράουλας
  • 400 γρ. φράουλες (εκ των οποίων 200 γρ. τα κάνουμε πουρέ)
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 175 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (δηλαδή ξύσμα από ένα λάιμ)

Οδηγιες

Για τη βάση
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας φόρμας με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Για την κρέμα σοκολάτα
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
Για την κρέμα φράουλας
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  • Πλένουμε τις φράουλες.
  • Τις μισές τις κόβουμε στη μέση.
  • Χτυπάμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μασκαρόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λάιμ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με την κρέμα των τυριών και τον πουρέ φράουλας.
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα με λίγες σταγόνες νερό μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια την ανακατεύουμε με την κρέμα φράουλας.
  • Παίρνουμε το ταψί με το τσέρκι και τοποθετούμε τις κομμένες φράουλες στις άκρες.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα φράουλα και τέλος την κρέμα σοκολάτας.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες  τουλάχιστον η ιδανικά για όλη τη νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε το τσέρκι αργά και προσεκτικά και διακοσμούμε με φράουλες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *