search

Μους σοκολάτας με Αμαρέτο

Σήμερα φτάχνω μια βελούδινη και “συννεφένια” μους σοκολάτας με Amaretto!

H μους (κάθε είδους) είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω ένα επίσημο, γιορτινό ντίνερ! Έχω συνηθίσει τους φίλους μου να μην τους σερβίρω σε μπολάκια αλλά βάζω στη μέση του τραπεζιού μια μεγάλη γαβάθα με μους και 2 κουτάλες και τους αφήνω να σερβιριστούν (και να ξανασερβιριστούν) όσες φορές θέλουν!

 

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 300 g καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 πρέζες Θαλασσινό αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 100 g ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 σφηνάκια (75 ml) Amaretto
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κουβερτούρα και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και το στρεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), φροντίζοντας το νερό να μην αγγίζει τη βάση του μπολ. Αφήνουμε το να λιώσει αργά η σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω μεταξύ, χωρίζουμε τα αυγά, ώστε να έχουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα άλλο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μπολ με τους κρόκους και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με μια μικρή πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να φουσκώσει.
  • Μόλις η σοκολάτα λιώσει, σηκώνουμε προσεκτικά το μπολ από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε 3 σφηνάκια αμαρέτο και το κακάο σε σκόνη στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά
  • Στη συνέχεια, διπλώνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  • Τελειώνουμε προσθέτωντας τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές
  • Μεταφέρουμε τη μους σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρά κύπελα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες μέχρι να σφίξει.
Cool Artisan