ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ – ΜΕ ΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Πατροπαράδοτα και αγαπημένα! Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις τυροπιτάκια με ζύμη κουρού από γιαούρτι και ελαιόλαδο. Είναι μια ζύμη που μπορείς να αξιοποιήσεις σε πολλές παρασκευές όπως τάρτες, πίτες ακόμα και για σπιτική πίτσα.

Για τη γέμιση χρησιμοποιήσα απλά, αγαπημένα τυριά που συμπληρώνουν υπέροχα το άλλο και πιο συγκεκιμένα ανθότυρο και γραβιέρα.

Διάβασε Επίσης:

Συστατικα

Για τη ζύμη
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 70 γρ ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
  • 15 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 φλιτζάνια περίπου)
Για τη γέμιση
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 αυγό και 2 κ.τ.σ. γάλα για την επάλοιψη

Οδηγιες

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος καλυμμένη με βαμβακερή πετσέτα για τουλάχιστον 60 λεπτά
Για τα τυροπιτάκια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
  • Χαράζουμε τη ζύμη σε 12 παραλληλόγραμμα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι
  • Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μέσα σε κάθε τυροπιτάκι
  • Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και σφραγίζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι,
  • Χτυπάμε ένα αυγό με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και αλοίφουμε με ένα πινέλο
  • Τέλος, ψήνουμε για 35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Tip: Θα σου περισσέψει περίπου η μισή ποσότητα ζύμης που μπορείς να καταψύξεις και να χρησιμοποιήσεις έως και μετά από 1 μήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *