search

Cheesecake πραλίνας με φράουλα

Η σημερινή συνταγή είναι άκρως “μαγική” και ανοιξιάτικη! Αέρινο τυρί κρέμα, πραλίνα φουντουκιού και φρέσκες φράουλες συναντιούνται σε ένα super απλό αλλά πραγματικά υπέροχο γλυκό!

Αυτή την περίοδο, κάθε βόλτα σε supermarket ή λαϊκή με φέρνει μπροστά από τον πάγκο με τις φράουλες. Η μυρωδιά τους και μόνο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να ζωγραφίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο σου! Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε μένα, κάθε φορά που δαγκώνω μια ζουμερή φράουλα και τα χέρια μου γεμίζουν με τους ροζ χυμούς της. Έτσι αποφάσισα να παίξω με τις βασίλισσες της άνοιξης και να φτιάξω αυτό το σοκολατένιο cheesecake.



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
  • 800 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
  • 80 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 5- φρέσκες φράουλες για το στόλισμα του cheesecake

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με ένα ποτήρι να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
  • Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και στήνουμε επάνω ένα γυάλινο μπολ για να φτιάξουμε μπεν μαρί. Προσέχουμε να μην ακουμπάει η βάση του μπολ στο νερό που βράζει.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα μέσα στο μπολ και τη λιώνουμε.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την πραλίνα φουντουκιού στο μίξερ και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στο χέρι με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μαρμελάδα φράουλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Γαρνίρουμε με φράουλες και προαιρετικά με γλάσο σοκολάτας.
Cool Artisan