CHEESECAKE ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Σήμερα συνδυάζω την κλασική συνταγή του cheesecake με ένα ζελέ από γλυκές, ώριμες φράουλες και το κάνω γεμιστό. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει το ζελέ και έπειτα η κρέμα. Συνήθως ετοιμάζω το ζελέ από την προηγούμενη μέρα για να είμαι σίγουρος ότι έχει δέσει σωστά.

Για να στήσω το γλυκό χρησιμοποιώ 2 ταψάκια με αποσπώμενα τσέρκια, το ένα για το ζελέ με διάμετρο 15 εκ. και το άλλο για το γλυκό μου με διάμετρο 22 εκ. Εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με ό,τι μέσα έχεις! Μπορεις ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα πιο μικρό ταπεράκι για το ζελέ και ένα πιο μεγάλο πυρέξ για το στήσιμο του cheesecake! 

Tip: Διάβασε καλά τις οδηγίες για τη σκόνη ζελατίνη στη συσκευασία. Εγώ χρησιμοποιώ 4 γρ για 500 γρ υγρού υλικού σε αυτή τη συνταγή. Όμως κάθε μάρκα προτείνει διαφορετικές δοσολογίες. Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας.

— Ακολούθησε με στο instagram @gabnikolaidis με ένα κλικ εδώ για συνταγές και χρηστικές συμβουλές κάθε μέρα —

Δες εδώ το βίντεο

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το κλασικό #Cheesecake γίνεται γεμιστό με #ζελέ από φρέσκιες #φράουλες 🍓 Είναι πανεύκολο στην εκτέλεση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει! Να το φτιάξεις οπωσδήποτε όσο ακόμα οι φράουλες είναι στην εποχή τους! Προτίμησε βιολογικές φράουλες γιατί εκτός από τη διατροφική τους αξία, το άρωμα τους δεν συγκρίνεται με τίποτα! Μπες στο coolartisan.gr και διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση ❤️ . . . . . . . . . pic by @photobird95 #φράουλες #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:

Συστατικα

Για τη γέμιση φράουλα
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Θέλουμε το τελικό βάρος (αφότου καθαριστούν) να είναι 500 γρ.
  • Τις κόβουμε σε φέτες και τις χτυπάμε στο blender
  • Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε τη σκόνη ζελατίνη μέσα στο κατσαρολάκι
  • Ανακατεύουμε με ένα φουέ.
  • Μεταφέρουμε ξανά στο blender και χτυπάμε και με την υπόλοιπη φράουλα
  • Μεταφέρουμε όλη την ποσότητα σε ένα τσέρκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα με διάμετρο 15 εκ.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να δέσει για τουλάχιστον 6 ώρες
Για τη βάση cheesecake
  • Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο
  • Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για την κρέμα του cheesecake
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το στήσιμο του cheesecake
  • Απλώνουμε τ0 1/3 της κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ζελέ από το τσέρκι και το βάζουμε πάνω από την κρέμα
  • Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και διακοσμούμε προαιρετικά με μαρμελάδα φράουλα.

Οδηγιες

Για τη γέμιση φράουλα
  • 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 4 γρ. σκόνη ζελατίνη
Για τη βάση cheesecake
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
Για την κρέμα του cheesecake
  • 400 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 800 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *