search

Τάρτα με σπανάκι και αυγά για πρωινό

H σημερινή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής σπανακόπιτας με εκλεκτική συγγένεια προς την γαλλική quiche lorraine. Ξύπνησα το πρωί με όρεξη για μια φρέσκια ανοιχτή τάρτα με πλούσια γέμιση και αυγά από πάνω και έτσι κάπως προέκυψε αυτή η συνταγή.

Για τη ζύμη χρησιμοποίησα τη βασική συνταγή για αλμυρή βάση τάρτας που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ. Συνήθως κάνω μια μεγάλη δόση από ζύμη, τη χωρίζω σε μπαλάκια, την τυλίγω με μεμβράνη και την αποθηκεύω στην κατάψυξη για μέχρι και 3 μήνες.

Μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ και τη συνταγή μου για την αυθεντική quiche lorraine με σπανάκι, τυριά και μπέικον.



Υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Ανοίγουμε τη ζύμη και την βάζουμε πάνω σε μια ταρτιέρα που έχουμε καλύψει με βούτυρο και αλεύρι.
  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο (δηλαδή την ψήνουμε καλυμμένη με ρεβύθια) για 15 λεπτά στους 180°C
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαραίνουμε καλά το σπανάκι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα τυριά και μειώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγομαγειρευτεί το σπανάκι για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
  • Τα τελευταία 4 λεπτά προσθέτουμε από πάνω τα ασπράδια από τα αυγά.
  • Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε από πάνω και τους κρόκους αλλά δεν αφήνουμε να ψηθούν.
Cool Artisan