search

Φακές μπελούγκα με σπανάκι και κάρυ

Οι φακές μπελούγκα πήραν το όνομά τους από το ομώνυμο χαβιάρι λόγω… «φυσιογνωμικής» ομοιότητας: κατάμαυρο χρώμα και στρογγυλό σχήμα. Σε αυτή την εξωτική συνταγή, συνδυάζονται ιδανικά με μπαχαρικά, κρέμα καρύδας και σπανάκι.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 γρ. (το μέγεθος που έχει περίπου 1 ζάρι) τζίντζερ, χοντροκομμένο
  • 200 γρ φακές μπελούγκα (βρασμένες για 20 λεπτά)
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1. κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. καυτερή κόκκινη τσίλι πιπεριά σε σκόνη (ή μπούκοβο)
  • 1 κούπα κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. σπανάκι
  • Λίγο αλάτι
  • ½ λεμόνι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιολάδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Βάζουμε στο ζεστό τηγάνι το κάρυ, το κύμινο, τον κουρκουμά, και την σκόνη της καυτερής τσίλι πιπεριάς για δύο λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα από το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τις φακές και τα σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
  • Αλατίζουμε και στύβουμε από πάνω το λεμόνι, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να «μαζέψει» το σπανάκι.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με ρύζι.
Cool Artisan