search

Vegan Cookies Με Μπυρα Και Πατε Ελιας Seacrets Inspirations

Έχω μεγάλη αγάπη για τους μικρούς παραγωγούς και τη μαγική δουλειά που κάνουν κλείνοντας σε βαζάκια τις πιο όμορφες γεύσεις της Ελλάδας.
Πριν απο λίγο καιρό ανακάλυψα τη συλλογή της Seacrets Inspirations με καταπληκτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα, αρωματικό θαλασσινό αλάτι, βαλσάμικο με μοναδικό άρωμα και χαρακτηριστικό χρώμα.  Το προϊόν που μπήκε πρώτο στην κουζίνα μου είναι το olive paste με μαύρες ελιές Καλαμάτας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να φτιάξω μπισκότα ελιάς με μπύρα.

 



Υλικά

  • 200 γρ. πατέ ελιάς Seacrets Inspirations
  • 1 κούπα μπύρα
  • 1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 ντομάτα
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το πατέ ελιάς Seacrets Inspirations με τη μπύρα το λάδι και τη ρίγανη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά. Προσθέτουμε αργά αργά το αλεύρι για να ελέγχουμε τη ζύμη. Θέλουμε μια ελαστική, αφράτη ζύμη που δεν κολάει στα χέρια.
  • Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά καρέ και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη και φτιάχνουμε μεγάλα cookies πανω σε λαδόκολλα.
  • Αραδιάζουμε τα καρεδάκια ντομάτας πάνω στα cookies και με ενα πινέλο τα καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180°C.
Cool Artisan