search

Pasta με πέστο βασιλικού, σολομό και αβοκάντο



Υλικά

Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου
  • 1 μερίδα μακαρόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 100 γρ σολομός καπνιστός ψιλοκομμένος
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Για το Πέστο Βασιλικού
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Για το στήσιμο του πιάτου
  • Βράζουμε μια μερίδα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό από τη βρύση.
  • Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε στο τάπερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό και το αβοκάντο.
  • Ρίχνουμε χυμό λεμονιού πάνω στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan