ΒΙΝΤΕΟ: ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τι μνήμες φέρνει στον ουρανίσκο σου η λέξη σπανακόρυζο; Για μένα είναι το κατεξοχήν φαγητό που με έκανε να καταλάβω ότι ενηλικιώθηκα στις γεύσεις μου και αυτό γιατί ενώ δεν μου άρεσε όταν ήμουν παιδί τώρα θέλω να το φτιάχνω κάθε βδομάδα.
Σήμερα σου κάνω μια πιο «γεμάτη» εκδοχή. Μια εκδοχή που θα λατρέψουν τα παιδιά κάθε ηλικίας. Πήρα τη βολική συσκευασία σπανακόρυζο Μπάρμπα Στάθης που είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνεις την αυθεντική ελληνική συνταγή και την πάντρεψα με κοτόπουλο στον φούρνο.
Της έδωσα ακόμα πιο ελληνικό χαρακτήρα με κυβάκια φέτας και ψιλοκομμένα τοματίνια! Η σημερινή συνταγή, εκτός του ότι είναι μια άριστη πηγή βιταμίνης C και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Α, είναι και ένα τέλειο ταπεράκι για το γραφείο, το σχολείο ή όπου αλλού απολαμβάνεις το μεσημεριανό σου.

 

Δες εδώ το βίντεο:

Συστατικα

Υλικά για 6 μερίδες για το σπανακόρυζο: Για το κοτόπουλο:
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τοματίνια
  • 400 γρ. φέτα
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το περιεχόμενο της συσκευασίας Σπανακόρυζο Μπάρμπα Στάθης με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
  • Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αμέσως μετά, μεταφέρουμε το σπανακόρυζο στο ταψί με το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα και τα τοματίνια.
  • Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στον φούρνο όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά στους 180°C.
  • Σερβίρουμε ζεστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *