ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Αυτή η συνταγή για χούμους με αβοκάντο είναι μια απαλή εκδοχή του χούμους, πιο ανάλαφρη και δροσερή, ιδανική για το καλοκαίρι!

Είναι ιδανικό σαν ντιπ για τσιπς και λαχανικά, ή ως spread σε  σάντουιτς. Ταιριάζει τέλεια και στο πρωινό με αυγό πάνω σε χωριάτικο ψωμί και σαλάτα με ρόκα ή άλλες πρασινάδες!

 

Συστατικα

  • 100 γρ. ρεβίθια, καλά βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 1/2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. κύμινο
  • Μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Οδηγιες

  • Βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τον χυμό λάιμ, και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαζί με το κύμινο και το αβοκάντο και χτυπάμε στο μπλέντερ για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε γίνει κρεμώδες.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *