VEGAN ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ

Οι βάφλες (αλμυρές και γλυκές) είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα μου, ειδικά το Σαββατοκύριακο.

Οι συγκεκριμένες είναι vegan πολύ ελαφριές και πάρα πολύ γρήγορο να τις φτιάξεις. Μέχρι να κάψει η βαφλιέρα, έχεις φτιάξει το μείγμα και σε λίγα λεπτά τις έχεις σερβίρει!

Συστατικα

  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ vegan γιαούρτι (εγώ έβαλα σόγιας με γεύση βανίλια)
  • 3 φράουλες κομμένες σε φέτες
  • Φουντούκι χοντροσπασμένο

Οδηγιες

  • Βάζουμε τη βαφλιέρα να κάψει.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε θέση για βάφλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν, γαρνίρουμε με το γιαούρτι, τις φράουλες και το φουντούκι και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *